Gitaar leren spelen


Voor beginners

Blog berichten
Gratis
Altijd al gitaar willen spelen?
Doe de gitaar test en ontvang:
  • Een Gratis les video
  • 4 tips om goed te leren spelen
  • Hulp met kiezen van een gitaar
  • Recensies van de beste gitaar leraren
Ja, ik wil gitaar leren spelen
Les methode kiezen
gitaar

Het kiezen van de juiste les methode

Introductie:
Je hebt de keuze gemaakt om gitaar te leren spelen. Natuurlijk zijn er diverse leer methodes om gitaar te spelen met beide voor en nadelen. Deze 4 methodes neem ik vandaag met je door. Je kunt een keuze maken uit: Privélessen, muziekschool, jezelf aanleren, online gitaarles.

 

Privélessen
Privéles is een een op een begeleiding. Dit betekend dat een leraar jou de volle aandacht geeft en je kan verbeteren als iets mis gaat. Het is persoonlijk en een goede manier om gitaar te spelen. Mits je een goede leraar hebt die studenten niet alleen leert spelen, maar ook weet te motiveren. Motivatie blijft altijd een punt van aandacht. De nadelen van privélessen zijn dat het vaak prijzig is. Je betaald veel en krijgt er zeer weinig les uren voor terug. Het is de één na duurste methode van alle 4 de opties. Nog een nadeel is dat je vaak aan vaste les tijden zit en moet reizen om bij je leraar te komen.

Voor wie zijn Privélessen geschikt?
Als je de volle aandacht wilt hebben, en iemand die je gelijk kan verbeteren zonder eerst contact op te nemen. Dan kan dit een goede keus zijn om te overwegen. Hou er wel rekening mee dat je zult moeten oefenen. Het is nooit fijn als je gitaar leraar ziet dat je die week niet hebt geoefend en op je vingers tikt.

 

Muziekschool
Een muziekschool komt vrij overeen met een Privé leraar. Het grote verschil is dat je groepslessen hebt i.p.v. een op een begeleiding en dat de leraren vaak afgestudeerde muzikanten zijn. Een muziekschool is een wat oudere vorm van les geven dat vele eeuwen terug gaat. Dit wil niet zeggen dat een muziekschool niet modern kan zijn. Een groot voordeel is dat je onderling informatie kan delen tussen mede studenten en lekker sociaal kunt zijn. Het nadeel is dat een muziekschool zeer prijzig is aangezien een school veel kosten heeft.

Voor wie is een Muziekschool geschikt?
Wil je echt goed of professioneel gitaar leren spelen? Dan kan een muziekschool of ‘conservatorium’ een goede uitkomst bieden. Dit is op hoog niveau een instrument leren begrijpen en spelen vaak met notenschrift en goede gediplomeerde leraren. Dit is tevens wel de duurste optie, en zeker niet geschikt voor iedereen. Als je gitaar wilt leren spelen als hobby omdat je het leuk lijkt. Zou ik persoonlijk een van de andere opties aanbevelen.

 

Jezelf aanleren
Je kunt met het behulp van tablatuur of notenschrift zelf akkoorden en liedjes leren spelen. Alhoewel dat het zeer mogelijk is vereist het een zeer goede discipline en inzicht van de leerstof die je moet begrijpen. Er is niemand die je er op wijst wat je moet leren in welke volgorde en fouten corrigeert die je zeer zeker zult maken. Je moet alles op eigen houtje doen en wegwijs maken in de vele pagina’s leer stof en selecteren wat goed is en wat niet. Het is wel de goedkoopste manier (gratis), maar ook de moeilijkste omdat je simpelweg geen begeleiding hebt.

Voor wie is het zelf aanleren geschikt?
Een goede basis is erg belangrijk, als jij het type bent die dingen graag zelf uitzoekt tot op de bodem, en geen begeleiding nodig heeft en zeer gedisciplineerd is. Dan zou dit een geschikte optie voor je zijn. Toch kan ik deze methode voor het gros van de mensen niet aanraden.

 

Online gitaarles
Sinds de introductie van video’s op het internet word het leren van gitaar zeer makkelijk gemaakt. De vraag van gitaarlessen via instructie video’s word steeds populairder. Alhoewel het nog niet zo persoonlijk is zoals rechtstreeks communiceren met een privé leraar, heb je toch wel het gevoel van het leren met een privé leraar. De instructie video’s brengen je een op een begeleiding van een gitaar leraar die je stap voor stap leert om populaire liedjes te spelen op je gitaar. Alle nadelen die je bij een privé leraar hebt worden weggenomen, door goedkope betaalbare lessen die je rustig op je eigen tempo kunt doornemen. Natuurlijk vanuit je eigen woon omgeving. Tevens kun je ook gewoon contact opnemen als je tegen problemen aan loopt met de desbetreffende leraar.

 

Voor wie is online gitaarles geschikt?
Online gitaarlessen zijn geschikt voor mensen die hobbymatig een gitaar willen beoefenen met behulp van tablatuur. Je leert hier dus geen notenschrift, maar een moderne simplistische variant die je snel al bekende liedjes laat mee spelen.

Als je op zoek bent na een betaalbare en moderne manier om gitaar te leren spelen. Bekijk dan zeker even de recensie pagina of maak gebruik van de gitaar test. Laat ook even in de comments hier onder weten wat jij denkt dat de beste methode van gitaar leren is. 

Geef een reactie, of stel een vraag.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *